MagNet e-Publishing - tehokas työkalu digitaalisten julkaisujen hallintaan

torstai 30. toukokuuta 2024

Selattavien online-julkaisujen käyttö digitaalisen sisällön esittämiseen visuaalisesti houkuttelevalla tavalla on tullut yhä suositummaksi. Erityisesti lehdet, esitteet ja tuoteluettelot halutaan yhä enemmän selattaviksi online julkaisuiksi omille kotisivuille, sekä jaettavaksi yleisölle. Tämä trendi on kuitenkin kantanut mukanaan myös virheellisiä käsityksiä. Tässä selvennämme muutamia yleisiä väitteitä selattavista julkaisuista ja vastaamme niihin.

Selattavien julkaisujen luominen on monimutkaista

Nykyteknologian ja intuitiivisten työkalujen ansiosta selattavien julkaisujen luominen on itse asiassa melko yksinkertaista. On olemassa useita alustoja ja ohjelmia, jotka mahdollistavat käyttäjien muuntaa tavalliset PDF-tiedostot selattaviksi versioiksi vain muutamalla klikkauksella. Tähän ei tarvita syvällistä ohjelmointi- tai suunnittelutaitoa.

Selattavat julkaisut ovat suuria kokonsa puolesta ja hitaita latautumaan

Yleinen käsitys on että selattavat julkaisut ovat raskaita ja hitaita ladata niiden interaktiivisuuden vuoksi. Kuvanlaadun säätämisen ja älykkään pakkaamisen avulla tiedostokokoa voidaan tehokkaasti minimoida. Nykyaikaiset selattavat julkaisut latautuvat nopeasti, jopa rajallisella kaistanleveydellä olevilla laitteilla.

Selattavat julkaisut eivät ole luettavissa henkilöille, joilla on toimintarajoitteita

Saavutettavuus on kriittinen näkökohta kaikissa digitaalisissa formaateissa. Oikeilla työkaluilla ja menetelmillä selattavat asiakirjat voidaan tehdä saavutettaviksi. On olemassa työkaluja, jotka tarjoavat ominaisuuksia saavutettavuuden parantamiseksi, esimerkiksi soveltamalla tekstintunnistusta (OCR) muuttaakseen kuvat haettavaksi tekstiksi ja mahdollistaakseen vaihtoehtoisen tekstin lisäämisen kuviin. Useat selattavien julkaisujen tarjoajat ovat työskennelleet parantaakseen lukuliittymän saavutettavuutta.

Selattavat julkaisut eivät ole SEO-ystävällisiä

Vaikka selattavat muodot ovat perinteisesti olleet haasteellisia hakukoneille, tilanne on muuttunut. Nyt on saatavilla työkaluja, jotka optimoivat selattavat dokumentit hakukoneille, sisältäen metaotsikot ja -kuvaukset sekä luoden dokumentista tekstiversion, joka on helposti indeksoitavissa.

Interaktiivisuutta ei voi jäljittää

Toisin kuin on uskottu, selattavien julkaisujen käyttäjäinteraktioiden seuraaminen on mahdollista. Uudet työkalut tarjoavat yksityiskohtaisia analyysejä ja seurantamahdollisuuksia, jotka sisältävät tietoja sivunäkymistä, keskimääräisestä lukuaikasta ja klikkauksista dokumentissa, antaen arvokkaita tietoja lukijoiden käyttäytymisestä.

Digitaalisen esitystavan jatkuvasti kehittyessä joustavien ja mukaansatempaavien formaattien kysyntä kasvaa. Selattavat julkaisut tarjoavat tyylikkään ja esteettisesti miellyttävän tavan sisällön toimittamiseen, mutta on tärkeää ymmärtää niiden rooli osana laajempaa digitaalista sisältöstrategiaa. Ne toimivat parhaiten yhdessä muiden formaattien, kuten verkkosivujen, e-kirjojen ja multimediapresentaatioiden kanssa, täydentäen digitaalista tarjontaa.

 

MagNet SelfService palvelualusta tarjoaa PDF-tiedostojen latauksen, muuntamisen ja julkaisulinkin. Olitpa myymässä tuotteita tai palveluita, selattava esite on yksinkertainen, edullinen ja ammattimainen tapa tulla nähdyksi verkossa. Voit myös tarjota lukijalle jännittävämmän lukukokemuksen rikastamalla julkaisua interaktiivisilla toiminnoilla, kuten online-ostoksilla.

MagNet ePaper -julkaisut ovat helppoja selata ja navigoida, sisältö on haettavissa ja ne ovat nopeasti saatavilla verkossa. Sinulla on aina täysi hallinta kaikista julkaisuistasi ja voit vaihtaa niitä vapaasti niin usein kuin haluat.

Lue lisää osoitteesta: www.virtualmagnet.eu