Näköislehdet pilvessä vai omalla palvelimella? Hyödyt ja haitat

tiistai 20. marraskuuta 2018

Kun tutkitaan erilaisia e-julkaisuratkaisuja törmätään nopeasti kysymykseen halutaanko julkaisuille pilvitallennusta vai tallentaa omalle palvelimelle. Pilvipalvelut ovat päivän trendi, joten useimmat valitsevat automaattisesti tämän vaihtoehdon ilman sen tarkempaa miettimistä. Tässä artikkelissa saat työkalut harkittuun päätökseen sekä tämän perusteluun pomollesi.

Pilvitallennus on helppo ratkaisu hallinnan kustannuksella

Pilvitallennus on todellinen avaimet käteen ratkaisu missä saat kaiken mitä tarvitset näköislehden julkaisemiseen netissä. Et tarvitse huolehtia palvelimista, tallennustilasta, siirtonopeuksista tai liikennemääristä, mutta jotkut näistä saattavat kuitenkin ilmetä laskullasi riippuen pilvipalvelun hinnoittelumallista. Kääntöpuoli on, että olet silloin riippuvainen toisesta etkä välttämättä tiedä missä tarkalleen sisältösi sijaitsee.

Jos e-julkaisujen pilvipalvelussa on ongelma, et voi tehdä muuta kuin ilmoittaa heille tästä ja odottaa korjausta. Jos sisältösi sisältää arkaluonteista tietoa, haluat varmasti tietää mihin kaikkialle se on tallennettu ja varmistaa että voit varmasti kokonaan poistaa tämän kun se aika tulee. Täyden hallinnan säilyttäminen onkin yksi yleisimmistä syistä, miksi yritykset joskus päättävät julkaista näköislehtensä omalla palvelimellaan.

 

Julkaisu omalla palvelimella ei aina ole kustannussästö

Mikäli jo maksat jonkinlaisesta webhotellista tai verkkopalvelimesta, voi vaikuttaa hyvältä idealta julkaista myös näköislehdet tässä. Miksi maksaa jostain mitä sinulla jo on? Tässä tilanteessa tulee kuitenkin huomioida, että e-julkaisut vaativat huomattavasti enemmän levytilaa kuin tavalliset verkkosivustot. Nykyinen verkkopalvelusi ei välttämättä ole valmis levytilan ja liikennemäärän kasvavalle tarpeelle mitä tulee näköislehtien mukana. Julkaisukielistä riippuen voi myös tulla lukijoita ympäri maailmaa, mikä asettaa omat haasteensa.

Kun hyödynnät näköislehtien omaa pilvitallennusta voit olla huoleti, että palvelu on oikein optimoitu e-julkaisuille ja näiden vaatimuksille. Palveluntarjoasta riippuen, et välttämättä edes säästä rahaa käyttämällä omaa palvelinta pilvitallennuksen tilalla. Mikäli et ole varma että oma verkkopalvelusi soveltuu myös näköislehdille voit sen sijaan kohdata odottamattomia kustannuksia ja ongelmia.

Julkaisun linkki on yleinen huoli

Kun hyödynnät pilvitallennusta, on palveluntarjoajan hallinnassa miltä näköislehtesi linkit näyttävät. Joskus voit saada oman brändinimen lisättyä osaksi URL-osoitetta, mutta yleensä palveluntarjoajat käyttävät omaa verkkotunnusta yhdistettynä kryptattuun ID-numeroon, joka auttaa tunnistamaan tietyn julkaisun palvelun tuhansista julkaisuista.

On kuitenkin olemassa palveluntarjoajia jotka antavat sinun käyttää omaa verkkotunnusta heidän pilvipalvelun kanssa. On myös olemassa tapoja muuttaa verkkojulkaisun URL-osoitetta (linkkiä) ilman että tämä fyysisesti siirretään toiselle palvelimelle tai verkkotunnukselle. Mikäli lukijoille näkyvä julkaisulinkki on ainoa syy miksi harkitset oman palvelimen käyttöä, kannattaa ensin keskustella mahdollisista vaihtoehtoista palveluntarjoajasi kanssa.

 

MagNet e-Publishing palvelulla sinä päätät

MagNet e-Publishing pilvipalvelun kaikki palvelutasot sisältävät luotettavan ja tehokkaan pilvitallennuksen automaattisesti ja ilman lisäkuluja. Julkaisujen koko ja lukijoiden määrä eivät vaikuta hinnoitteluun, joten ei synny odottamattomia kustannuksia. Voit kuitenkin valita jos haluat MagNet ePaper –julkaisusi omalle verkkotunnuksellesi tai jopa omalle palvelimellesi. Yli 10 vuoden kokemuksella e-julkaisujen tuotannosta ja verkkojulkaisemisesta tiedämme mitä on tärkeää ja osaamme tarjota oikeat ratkaisut.

MagNet e-Publishing pilvipalvelulla viet PDF-tiedostosi palveluun ja konvertoit ne selattavaan html5-muotoon muutamissa minuuteissa. Kun haluat laajentaa lukijakuntaasi ja saada nimesi esille on nettijulkaisu erinomainen kanava tähän.

Kokeile MagNet e-Publishing palvelua

 Nettijulkaisun teko on yllättävän helppoa! Tiputa vain PDF-tiedosto ja sivulle ilmestyy hetken kuluttua linkki valmiiseen selailtavaan digijulkaisuun. Ilmainen MagNet koejulkaisusi toimii 7 päivää.

Tee ilmainen koejulkaisu

Näköislehden tuottaminen on edullista ja helppoa kun mikä. Voit tutustua tarkemmin MagNet e-Publishing palveluun tässä.