Yleisiä tapoja muuntaa dokumentit PDF-muotoon

tiistai 23. huhtikuuta 2024

Joskus saatat joutua kokoamaan esimerkiksi laajan raportin tai esitteen, joka on tarkoitus jakaa organisaatiosi eri tiimeille. Sinulle nopein ja helpoin tapa luoda tämä dokumentti voi olla käyttää Microsoft Wordia, Exceliä tai PowerPointia, sillä nämä ohjelmat sisältävät tarvittavat työkalut tekstien, grafiikan, kuvien ja videoiden lisäämiseen. Kun dokumentti on valmis, sinun tulee muuntaa se PDF-muotoon. Dokumentin vieminen PDF:ksi voidaan tehdä usealla eri tavalla, riippuen käytössäsi olevasta ohjelmistosta tai käyttöjärjestelmästä.

PDF-tulostimen avulla

Voit käyttää PDF-tulostinta, joka virtuaalisesti luo PDF-tiedoston dokumentistasi. Kun dokumenttisi on valmis, valitse vain "Tulosta" ja valitse tulostusmenetelmäksi PDF-tulostin fyysisen tulostimen sijaan. Tämä luo dokumentistasi PDF-tiedoston.

Ohjelmien sisäänrakennetut PDF-vientitoiminnot

Monilla ohjelmilla, kuten Microsoft Wordilla, Excelillä tai PowerPointilla, on sisäänrakennettuja toimintoja dokumenttien viemiseksi suoraan PDF-muotoon. Näissä ohjelmissa löydät yleensä "Tallenna nimellä" tai "Vie" -vaihtoehdon ja voit valita tiedostomuodoksi PDF:n.

Online-muuntimet

Useat online-palvelut ja -sivustot antavat sinun ladata dokumenttisi ja muuntaa sen PDF-muotoon. Voit etsiä "online PDF converter" hakukoneesta ja löytää erilaisia vaihtoehtoja. Noudata sivuston ohjeita dokumenttisi lataamiseksi ja muuntamiseksi.

PDF-muokkausohjelmat

Jos käytät PDF-muokkausohjelmaa, kuten Adobe Acrobatia tai Nitro PDF:ää, voit yleensä tuoda tai avata muita dokumenttimuotoja ja sitten tallentaa ne PDF-muotoon. Nämä ohjelmat tarjoavat kehittyneempiä toimintoja PDF:n käsittelyyn ja muuntamiseen.

Käyttöjärjestelmätasolla

Tietyillä käyttöjärjestelmillä, kuten macOS:llä ja joillakin Linux-jakeluilla, on sisäänrakennettuja toimintoja dokumenttien viemiseksi PDF-muotoon. Näissä tapauksissa voit yleensä käyttää "Tulosta"-toimintoa ja valita "Tallenna PDF-muotoon" -vaihtoehdon.

Kun olet luonut PDF-dokumenttisi, voit helposti muuttaa sen selattavaan muotoon ja jakaa online-julkaisusi tiimillesi linkkinä!

MagNet ePaper on kustannustehokas tapa automaattisesti julkaista valmiit PDF-tiedostosi selattavassa muodossa. Palvelun avulla voit automaattisesti julkaista PDF-tiedostosi ilman tarvetta muokata verkkosivuja. Voit helposti jakaa online-julkaisuja sosiaaliseen mediaan ja uutiskirjeisiin. Lue ja koe ePaper online kotona, toimistolla ja matkoilla. Lue lisää osoitteesta www.virtualmagnet.eu