4 syytä miksi sivu kerrallaan näyttävä digijulkaisu on parempi kuin pdf

tiistai 13. joulukuuta 2022

4 syytä miksi sivu kerrallaan näyttävä digijulkaisu on parempi kuin pdf.

Perinteinen digijulkaisu on aukeamittain selattava näköislehti, jossa sivut käyttäytyvät kuin paperilehdessä. Jotkut kokevat tämän julkaisutavan vieraaksi ja julkaisevat aineistonsa mieluummin pdf-tiedostona tai tavallisena verkkosivuna. Monille ei tule mieleen, että digijulkaisu voi näyttää erilaiselta kuin on totuttu. Digilehti voi esimerkiksi asettaa näyttämään sivu kerrallaan ja ilman paperilehteä jäljittelevää sivunkääntöefektiä. Tässä artikkelissa käydään läpi tällaisen e-julkaisun neljä etua.

1. Lukijan ei tarvitse ladata tai asentaa mitään

Digijulkaisu toimii kaikissa selaimissa kaikilla laitteilla. Sitä pääsee lukemaan helposti linkin kautta ilman että tarvitsee ladata tai asentaa mitään erillistä sovellusta. Tämä on ehdoton etu, kun halutaan saavuttaa laaja yleisö. Jos julkaisu on pdf-tiedostona, niin se tallentuu aina lukijan laitteelle, vaikka se avattaisiin selaimeen luettavaksi. Julkaisun tekijä harvoin haluaa, että lukijoille jää pysyvä kopio, jota voi kopioida ja jakaa senkin jälkeen, kun julkaisun virallinen jakelu on loppunut.

2. Julkaisun taittajalla on vapaat kädet

Tietokoneella ja mobiililaitteilla on totuttu selaamaan sisältöä eri tavalla. Kun perinteisen paperilehden rajoitukset poistuvat, jää enemmän tilaa taittajan luovuudelle. Taittajalla on vapaat kädet, eikä tarvitse miettiä asioita kuten aukeamien yli meneviä sisältöjä, takakantta tai että sivujen määrä pysyy tasalukuisena ja tietyssä järjestyksessä. Tällainen julkaisumuoto sopii erityisen hyvin asiakirjoille, oppaille, luetteloille ja esitteille.


Sivu kerrallaan näyttävä digijulkaisu avaa uusia mahdollisuuksia.

Sivu kerrallaan näyttävä digijulkaisu avaa uusia mahdollisuuksia.

3. Nopea ja tehokas selailu verkossa

Digijulkaisu on optimoitu verkkoselailua varten. Julkaisu aukeaa nopeasti eikä lukijan tarvitse ladata raskasta tiedostoa. Luettavat sivut latautuvat heti, eikä niin että pitää ladata sivut 1-100 ennen kuin voi lukea sivun 101. Nopeudesta huolimatta kuvien tarkkuus pysyy laadukkaana ja yksityskohtia voi zoomata tarkasti. Digijulkaisu on helposti jaettava linkillä ja sosiaaliseen mediaan. Lisäksi sitä voi rikastaa hakutoiminnolla, linkeillä, sisällysluettelolla, lomakkeilla ja videoilla.

 

Julkaisun ilmeeseen taitettu sisällysluettelo on tyylikäs ja saumaton osa julkaisua.
Julkaisun ilmeeseen taitettu sisällysluettelo on tyylikäs ja saumaton osa julkaisua.

4. Digijulkaisu on helppo ja kustannustehokas tuottaa

Digijulkaisu tuotetaan aina pdf-tiedostosta. Yritykset tuottavat yleensä sisältöä sovelluksilla kuten InDesign, QuarkXPress, Canva, Scribus ja Word. Näistä kaikista saa tallennettua pdf-tiedoston, jonka voi muuntaa digijulkaisuksi. Näin julkaisun tekijä voi työskennellä tutuilla työkaluilla eikä tarvitse opetella uutta. Myös aiemmin tuotetut sisällöt voi myöhemmin muuttaa digijulkaisuiksi. Pdf-tiedoston muuntaminen digijulkaisuksi vie vain minuutteja ja on hyvin kustannustehokasta.

 

MagNet e-Publishing palvelulla sinä päätät

MagNet e-Publishing palvelu on määriteltävissä sopimaan julkaisujen tarkoitukseen. Itsepalvelulla hallitset ja muokkaat julkaisuja joustavasti ja kustannustehokkaasti, ennalta sovituilla asetuksilla. Tämän lisäksi tarjoamme julkaisujen räätälöinti- ja tuotantopalveluja. Olemme aina valmiita keskustelemaan siitä, minkälainen julkaisu palvelee lukijoita parhaiten ja minkälainen tuotantotapa palvelee teitä parhaiten. Yli 15 vuoden kokemuksella e-julkaisujen tuotannosta ja verkkojulkaisemisesta tiedämme mitä on tärkeää ja osaamme tarjota oikeat ratkaisut.

MagNet e-Publishing pilvipalvelulla viet PDF-tiedostosi palveluun ja konvertoit ne selattavaan html5-muotoon muutamissa minuuteissa. Kun haluat laajentaa lukijakuntaasi ja saada nimesi esille on nettijulkaisu erinomainen kanava tähän.

 

Kokeile MagNet e-Publishing palvelua

 Nettijulkaisun teko on yllättävän helppoa! Tiputa vain PDF-tiedosto ja sivulle ilmestyy hetken kuluttua linkki valmiiseen selailtavaan digijulkaisuun. Ilmainen MagNet koejulkaisusi toimii 7 päivää.

Tee ilmainen koejulkaisu