6 syytä miksi digiversio esitteestä ja asiakaslehdestä on kannattavin julkaisumalli

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Sisältömarkkinointi on nousussa. Siihen panostetaan yhä enemmän organisaatioiden omia ja ostettuja voimavaroja. Miksi tehdä digitaalinen lehti painetun yhteydessä tai edes vain digilehti?

Liian usein tekijöiltä unohtuu digilehden edut:
Vaivattomuus ja kustannustehokkuus.

Lehden tutuin olomuoto on painotuote, vaan ei ehkä kaikille enää!
Alla kuusi syytä miksi e-julkaisu kannattaa tuottaa asiakkaiden hyväksi.

 

ePaper on ketterästi mukana
Digitaalinen painotuote, eli ePaper, kulkee helposti mukanasi ja toimii kaikilla älylaitteilla – ilman kulumista, rajoituksia tai edes rypistymisvaaraa. Tavoitat lukijat kaikkialla.

Kustannustehokas tuotanto ja julkaiseminen
Digitaalinen ePaper tehdään olemassa olevasta PDF-aineistosta, et siis tee kohdistetusti erikseen versioita monella kanavalle kalliisti ja hitaasti. Lukija voi jakaa sisällön mailitse tai vaikkapa someen. Näin nopeutat viestisi jakelua.

Helppokäyttöinen lukea
Digiversion tuotettu linkki kotisivuilla tai sähköpostissa avautuu nopeasti selaimessa luettavaksi. Kaikki tuntevat lehden selailun, joten digiversiossa se on yhtä luonteva ja tuttu tapa navigoida sekä tietokoneella että tabletilla. Tarjoat helppoa lukumahdollisuutta.

Lukija päättää itse mitä etsiä tai lukea 
Digitaalisen julkaisun sisällysluettelo ja sanahakumahdollisuus ovat käteviä silloin, kun haluat nopeasti etsiä tietoa – ilman että joudut selaamaan koko julkaisua läpi.
Tarjoat asiakasta kiinnostavaa sisältöä.

Lukija voi tehdä itselleen muistiinpanoja
Omien muistiinpanojen tekeminen on usein luonteva tapa uuden oppimisessa ja omaksumisessa. Digitaalisessa julkaisussa kommentteja ja muistiinpanoja on helppo lisätä, muokata ja poistaa juuri niin kuin itsestä tuntuu. 
Tarjoat lukijaa puhuttelevaa muistijälkeä.

Elävä sisältö ja linkit kiehtovat lukijaa
Digitaalista julkaisua voidaan helposti elävöittää esimerkiksi videoilla, animaatioilla tai linkeillä, jotka herättävät kiinnostavat sisällöt vaikuttavalla tavalla henkiin. Vaihtoehtoisesti lukija saa tarvitsemansa lisänformaation linkin takaa ja voi vaikkapa tehdä ostokset kuvastosta heti online. Tähän ei painettu lehti kykene.
Näin pidät lukijasi pidempään sivullasi.

Moni ei ehkä miellä perinteistä asiakas- tai henkilöstölehteä sisältömarkkinoinniksi kun kaikki sisältö on niin digiä nykyään. Se on kuitenkin tiivis osa markkinointia ja viestintää ja toimii lisäksi parhaiten monikanavatoteutuksena. MagNet e-Publishing tekee lehtien ja esitteiden julkaisuprosessit monikanavaiseksi, jossa hyödynnetään PDF-muodossa syntynyttä sisältöä ajankohtaisena, digikanaviin soveltuvana ja vaikkapa videoilla elävöitettynä.

Kokeile MagNet e-Publishing palvelua

 Nettijulkaisun teko on yllättävän helppoa! Tiputa vain PDF-tiedosto ja sivulle ilmestyy hetken kuluttua linkki valmiiseen selailtavaan digijulkaisuun. Ilmainen MagNet koejulkaisusi toimii 7 päivää.

Tee ilmainen koejulkaisu

Digiversion tuottaminen on edullista ja helppoa kun mikä. Voit tutustua tarkemmin MagNet e-Publishing palveluun tässä.

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com