5 hyvää vinkkiä kun haluat toteuttaa sähköisiä digijulkaisuja

perjantai 2. helmikuuta 2018

 

ePaper, verkkojulkaisu, näköislehti, digipaper, online-kuvasto - nimiä samalle asialle on yhtä monta kuin palveluntarjojia, sovelluksia ja ratkaisuja markkinoilla. Haluat kuitenkin saada esim. asiakaslehtesi selattavaksi omille kotisivuille, mutta et tiedä mistä aloittaa?

 

Tänä päivänä markkinoilla on runsaasti erilaisia ratkaisuja, teknisiä termejä ja ominaisuuksia jotka helposti hämmentävät käyttäjiä. Kokosimme tähän 5 tärkeintä vinkkiä, joiden avulla valinta helpottuu ja pääset alkuun.

 

  1. PILVIPALVELU ON TEHOKKAAMPI KUIN LADATTAVA SOVELLUS

Suurin osa markkinoilla olevista ratkaisuista edellyttää että lataat, asennat, opettelet ja ylläpidät sovellusta omalla tietokoneellasi. Tämä yleensä vaatii teknistä osaamista, josta voi syntyä este halutulle toiminnalle. Lisäksi kannattaa miettiä onko yrityksen yhteydet tarpeeksi nopeat ja kapasiteetti palvelimella riittävän suuri jotta liikenne sujuu mutkattomasti.

 

Pilvipohjainen ratkaisu on heti käyttövalmis. Käyttöliittymä on yleensä paljon helppokäyttöisempi sisältäen vain ja ainoastaan tärkeät asiat jolla saat julkaisusi nopeasti ja helposti selattavaan muotoon. Parasta tässä on, että sinulla on aina uusin ja täysin testattu versio saatavilla ja tekninen tuki on käsillä jos tarvitset apua. Pilvipalvelulla et myöskään ole sidottu paikkaan tai tiettyyn tietokoneeseen ja voit toimia missä ja milloin vain.

 

  1. TURVALLISUUDEN TAKAAMINEN – VÄLTÄ FLASH-POHJAISIA RATKAISUJA

Aikaisemin kaikki selattavat näköislehdet perustuivat Adobe Flash tekniikkaan. Tämä tarkoittaa, että kaikki selailijat tarvitsivat Adobe Flash Player –liitännän asennettavaksi voidakseen selata julkaisua. Viestintävirasto on toistuvasti varoittanut Flash-formaatin käytöstä siihen liittyvien tietoturvariskien takia ja nykyselaimet estävät tämän käytön oletuksena. Kuitenkin monet yritykset tarjoavat edelleen asiakkailleen Flash-pohjaisia digilehtiä, katalogeja ja esitteitä piittaamatta mahdollisista seurauksiata asiakkaan laitteille ja siitä etteivät kaikki enää kykene edes avaamaan tällaista julkaisua.

 

Ongelmalle löytyy kuitenkin jo ratkaisu: html5-tekniikka. Html5-julkaisuilla tavoitat kaikki lukijat ketterillä e-julkaisuilla kaikilla laitteilla. On siis suotavaa varmistaa että valittu ratkaisu on html5-pohjainen.

 

  1. AJATTELE HUOMISTA – VALITSE LUOTETTAVA TOIMITTAJA, JOLLA ON LAAJA PALVELUPALETTI

Uusia toimijoita tulee markkinoille nopeasti. Näillä voi olla hienoja ratkaisuja yhdelle ominaisuudelle,  mutta mitä tapahtuu jos tarpeesi kasvavat käytön myötä? Esimerkiksi haluat sisällyttää myynti- tai markkinointivideon selattavaan julkaisuun? Tai tarjota ostomahdollisuuden suoraan selattavasta kuvastostasi? Vaikka et juuri nyt haluakaan lisätoimintoja, tarkista kuitenkin toimittajalta mitä valmiuksia heillä on tulevaisuuden varalle, jotta sinulla on tilaa kasvulle ja laajentumiselle. Kokenut toimittaja laajalla asiakaskunnalla tuo myös arvokasta varmuutta toiminnallesi.

 

  1. SEO-YSTÄVÄLLINEN JA JAETTAVA NÄKÖISLEHTI TUKEE MARKKINOINTIA

Kun luot julkaisuja markkinointitarkoitukseen haluat että ne ovat helposti löydettävissä ja jaettavissa. SEO-hakukoneoptimoidut julkaisut löydetään helpommin verkossa koska hakukoneet kuten Google indeksoivat koko sisällön haettavaan muotoon. Hakukoneoptimointi yhdessä helppokäyttöisten jakelutoimintojen kanssa mahdollistavat markkinoinnin, joka ei ole kiinni pelkästään julkaisijan omista panostuksista. Hyvä nettijulkaisu on helppo linkittää sekä jakaa uutiskirjeisiin, tiedotteisiin, sosiaalisen mediaan ja blogeihin sekä rohkaisee lukijat jakamaan tämän eteenpäin.

 

  1. SÄILYTÄ SISÄLLÖN HALLINTA – VÄLTÄ ILMAISIA RATKAISUJA

Tänään löytyy paljon ilmaisia nettijulkaisu-ratkaisuja verkossa. Nämä voivat olla hyviä jos tarve on jakaa julkaisuja esim. ystävien kesken. Myös yrityksiä houkutellaan käyttämään näitä ilmaisia tai edullisa ratkaisuja. Nämä kuitenkin valitettavan usein sisältävät haittoja yritykselle. Kuten esimerkiksi mainoksia ja kolmannen osapuolen sisältöä sinun julkaisuihin. Lukijoille suosittellaan myös muiden julkaisuja, yleensä sinun kilpailijan julkaisuja.

 

Mikäli näytetty sisältö ei ole 100% omasi, olet kilpailutilanteessa. Lukijan huomio voi kiinnittyä kilpailijasi julkaisuun tai mainokseen ja voit menettää lukijat jo ennen kuin he edes selaavat julkaisuasi. Jos käytät aikaa ja rahaa julkaisujen tuotantoon ja markkintointiin, niin tämä on viimeinen asia mitä haluat.

 

Verkkojulkaisusi on yrityksesi käyntikortti ja jopa myyntiliidien tuoja. Sen tulee olla hyvännäköinen, helposti ja nopeasti selattavissa ja luettavissa laitteesta huolimatta. Tarjoamalla lukijoillle parhaan mahdollisen kokemuksen he kiittävät sinua ja todennäköisesti muuttuvat uskollisiksi faniksi, kannattajaksi ja asiakkaaksi.

 

 

MagNet e-Publishing tarjoaa sinulle tarvittavat työkalut ja tietotaidon nettijulkaisujen tekoon

MagNet e-Publishing pilvipalvelulla viet PDF-tiedostosi palveluun ja konvertoit ne selattavaan html5-muotoon muutamissa minuuteissa. Kun haluat laajentaa lukijakuntaasi ja saada nimesi esille on nettijulkaisu erinomainen kanava tähän.

MagNet e-Publishing palvelu tekee nettijulkaisun teosta yllättävän helppoa. Et tarvitse laajaa osaamista ja kokemusta internet-teknologioista. Yli 10 vuoden kokemuksella tiedämme mitä on tärkeää ja osaamme tarjota oikeat ratkaisut. Kaiken mitä tarvitset jotta saat julkaisusi selattavaan muotoon nettiin.

Kokeile MagNet e-Publishing palvelua

 Nettijulkaisun teko on yllättävän helppoa! Tiputa vain PDF-tiedosto ja sivulle ilmestyy hetken kuluttua linkki valmiiseen selailtavaan digijulkaisuun. Ilmainen MagNet koejulkaisusi toimii 7 päivää.

Tee ilmainen koejulkaisu

Lue lisää MagNet e-Publishing julkaisupalvelusta