5 orsaker varför det är fördelaktigt att samla dina online publikationer på ett och samma ställe

den 26 april 2023

Har du flera blädderbara online publikationer kan du automatiskt samla alla på din egen hemsida. Sätt fram dina blädderbara och lättlästa online publikationer på en gallerisida som samlingar. Alla online publikationer på ett och samma ställe på din hemsida.

Genom att integrera dina online publikationer på din egen hemsida kan du erbjuda en bredare och mer mångsidig samling av innehåll. Detta gör det möjligt för dina läsare att enklare hitta och läsa dina publikationer och gör ditt innehåll mer intressant och tillgängligt för en större publik.

Vi samlat ihop fem orsaker varför det är fördelaktigt att ha online publikationer samlade på ett ställe i en gallerisida på din egen hemsida.

1. Gallerisidan erbjuder dina läsare en bredare och mångsidig samling av ditt innehåll

Gallerisidan i webbläsaren förbättrar distributionen av företagets budskap på ett effektivt sätt. Gallerisidan är sökmotoroptimerad, så publicerat material kan sökas till exempel på Google. Dessutom är varje publikation i sig själv sökmotoroptimerad (SEO). Detta är en mycket prisvärd form av kommunikation, eftersom det publicerade materialet har redan under produktionen valts ut för att fungera innehållsmässigt och designmässigt i tryckningsfasen. Inga konverterings- eller tilläggsarbeten behövs för att överföra online publikationen till gallerisidan. I publiceringsprocessen för gallerisidan uppstår alltså inga extra kostnader, men samtidigt blir alla publikationer lättare att hitta och läsa.

2. Gallerisidan erbjuder dina läsare en enklare distribution av innehåll
Online publikationer kan delas direkt till sociala medier, men en ny möjlighet är att dela hela gallerisidan till sociala medier som hjälper läsarna att sprida intressant innehåll på en större skala. Gallerisidan kan delas direkt från dess användargränssnitt till olika till sociala medieplattformar.

3. Gallerisidan stöder varumärkets synlighet och budskap bättre
Läsarna får en mer omfattande bild av varumärkets budskap och erbjudande genom gallerisidan. Ofta är materialet också från en längre tid än den senaste versionen på webben.

Publikationerna kan publiceras antingen som en blandning på en sida eller på separata sidor, baserat på varumärket, produkttyp eller materialtyp, som broschyrer, kundtidningar eller årsredovisningar. Dessutom behåller gallerisidan sin adress även om publiceringarna uppdateras, vilket gör det till en välkänd kanal för läsarna att söka efter de senaste publikationerna.

4. Inga vilseledande annonser från tredje parter
På gallerisidan finns det aldrig några tredjepartsannonser eller andra inlägg som kan störa läsarens fokus på ditt varumärkes publikationer och innehåll. Dessutom kan du dra nytta av besöksstatistik för att undersöka läsarnas internetbeteende och följa kundpreferenser genom att analysera klick på dina online publikationer. Detta ger dig en djupare förståelse av dina läsares intressen och behov, vilket i sin tur kan hjälpa dig att skapa mer relevant och attraktivt innehåll i framtiden.

5. Med gallerisidan anpassar du ditt material efter områden eller kunder
När material riktas till olika länder beroende på språk och produktutbud kan materialet filtreras enligt var den aktuella publikationen skall visas. I Spanien visas endast spanskspråkiga material och endast de produkter som ska erbjudas på det marknadsområdet. I vissa fall behöver publikationer också skyddas från att utnyttjas av felaktiga användare, såsom lösenordsskydd eller begränsade rättigheter för e-publikationsläsare. Beroende på ämne kan webbplatsen också genomföras med sin egen sökfunktion och på så sätt underlätta att hitta innehåll från den omfattande publikationsbiblioteket.

MagNet GalleryPage blir en unik samling av dina broschyrer, tidningar, dokument samt kataloger tillgänliga för dina läsare. En snygg, anpassad och responsiv gallerisida engagerar läsarna och stärker ditt varumärke.

Läs mer om GalleryPage.

 

 

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration