6 orsaker till varför den digitala versionen av broschyren och kundtidningen är den mest lönsamma publiceringsmodellen

den 5 augusti 2021

Innehållsmarknadsföring eller content marketing ökar mer än någonsin. Mer och mer resurser investeras i organisationernas egna och inköpta resurser. Varför skapa en digital tidskrift med tryckt sammanhang eller till och med bara en digital tidskrift?

Allt för ofta glömmer vi fördelarna med en digital publikation.

Enkelhet och kostnadseffektivitet.

Den mest bekanta formen av en publikation är en tryckt produkt, men kanske inte för alla längre! Nedan följer sex orsaker till varför en e-publikation produceras till förmån för kunderna.

1. ePaper är smidigt!

Den digitala tryckprodukten, eller ePaper, reser enkelt med dig och fungerar på alla smarta enheter. Du når läsare överallt.

2. Kostnadseffektiv produktion och publicering

Digital ePaper är gjord av befintligt PDF-material, samma PDF som du gör din tryckta publikation, så du gör inte materialet på nytt. Läsarna kan dela innehållet via e-post och på sociala medier. Detta kommer att påskynda leveransen av ditt meddelande.

 

3. Lätt att läsa

En länk till en digital publikation på en webbplats eller i ett e-postmeddelande öppnas snabbt för läsning i en webbläsare. Alla känner till att bläddra i tidningen, så i den digitala versionen är det ett lika naturligt och välbekant sätt att navigera på både en dator, en surfplatta eller på mobilen. Du erbjuder enkel läsning.

 

4. Läsaren bestämmer själv vad hen vill läsa

Innehållsförteckningen för digital publikation och ordsökning är praktiskt när du snabbt vill hitta information - utan att behöva bläddra igenom hela publikationen. Du erbjuder innehåll som är intressant för kunden och lätt att hitta.

 

5. Läsaren kan göra anteckningar

Att göra egna anteckningar är ofta ett naturligt sätt att lära sig och omfamna något nytt. I en digital publikation är kommentarer och anteckningar enkla att lägga till, redigera och ta bort precis som du känner. Du tillhandahåller ett minnesavtryck som tilltalar läsaren.

 

6. Interaktivt innehåll och länkar fascinerar läsaren

En digital publikation kan lätt berikas med till exempel videor, animationer eller länkar som väcker intressant innehåll till liv på ett imponerande sätt. Alternativt kan läsaren få ytterligare information de behöver bakom länken och kan till exempel göra inköp från katalogen direkt online. Den tryckta tidningen kan inte göra detta. Detta kommer att hålla din läsare längre på din sida.

 

Många kanske inte tänker på en traditionell kund- eller personaltidning som content marknadsföring när allt innehåll är så digitalt idag. Det är dock en integrerad del av marknadsföring och kommunikation och fungerar också bäst som en flerkanalig implementering.

MagNet e-Publishing gör publiceringsprocesserna för tidskrifter och broschyrer flerkanaliga, använder innehåll som skapats i PDF-format och gör det lämpligt för digitala kanaler och animerat med videor.

Testa MagNet e-Publishing tjänsten

Att göra en online-publikation är förvånansvärt enkelt! Prova gratis med din egna PDF. Din gratis MagNet-provperiod varar i sju dagar. Läs mer om Magnet e-Publishing tjänsten.

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration