Här är några vanliga metoder för att exportera dokument till PDF format

den 30 maj 2023

 

Det kan förekomma situationer då man behöver sammanställa t.ex. en flersidig rapport eller en broschyr som skall delas ut till olika team inom organisationen. Du skapar dokumentet i Word, Excel eller i PowerPoint eftersom det är det lättaste och snabbaste sättet för dig. Dokumentet innehåller text, grafik, bilder och en video. När dokumentet är färdigt behöver du skapa en PDF. Det finns flera sätt att exportera dokumentet till PDF-format beroende på villken programvara eller villket operativsystem du använder.

Med hjälp av en PDF-skrivare

Du kan använda en PDF-skrivare som virtuellt skapar en PDF-fil från ditt dokument. När du är klar med ditt dokument väljer du helt enkelt "Skriv ut" och väljer PDF-skrivaren som utskriftsmetod istället för en fysisk skrivare. Detta kommer att generera en PDF-fil av ditt dokument.

Inbyggda PDF-exportfunktioner

Många program, som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint, har inbyggda funktioner för att exportera dokument direkt till PDF-format. I dessa program hittar du oftast "Spara som" eller "Exportera" -alternativet och kan välja PDF som filformat.

Online-konverterare

Det finns flera online-tjänster och webbplatser som låter dig ladda upp ditt dokument och konvertera det till PDF-format. Du kan söka efter "online PDF converter" i en sökmotor och hitta olika alternativ. Följ anvisningarna på webbplatsen för att ladda upp och konvertera ditt dokument.

Dedikerade PDF-redigerare

Om du använder en dedikerad PDF-redigerare, som Adobe Acrobat eller Nitro PDF, kan du vanligtvis importera eller öppna andra dokumentformat och sedan spara dem som PDF. Dessa program har mer avancerade funktioner för PDF-hantering och konvertering.

På operativsystemsnivå

Vissa operativsystem, som macOS och vissa Linux-distributioner, har inbyggda funktioner för att exportera dokument till PDF. I dessa fall kan du oftast använda "Skriv ut" -funktionen och välja "Spara som PDF" -alternativet.

När du väl skrivit/sparat ditt PDF-dokument kan du enkelt göra den till en lättläsbar blädderbar PDF och dela ut din online publikation till ditt team!

MagNet ePaper är ett kostnadseffektivt sätt att automatiskt publicera dina färdiga PDF i blädderbar form. Med tjänsten kan du automatiskt publicera dina PDF utan behov av att redigera webbsidor. Du kan lätt distribuera och dela online-publikationerna till sociala medier och i nyhetsbrev. Läs och upplev ePaper online hemma, på kontoret och på resor. Läs mera på adressen https://www.virtualmagnet.eu/sv