Vanliga missuppfattningar och sanningar om blädderbara publikationer

den 26 mars 2024

Att använda blädderbara onlinepublikationer för att presentera digitalt innehåll på ett visuellt attraktivt sätt har blivit alltmer populärt, särskilt för tidskrifter, broschyrer och produktkataloger. Denna trend har dock inte varit utan sina myter och missförstånd. Nedan följer några vanliga påståenden om blädderbara publikationer vi bemöter och vår respons på dessa.

Att skapa blädderbara publikationer är komplicerat

Tack vare modern teknik och användarvänliga verktyg är processen att skapa blädderbara publikationer faktiskt ganska enkel. Det finns ett antal plattformar och program som gör det möjligt för användare att omvandla standard PDF-filer till blädderbara versioner med endast några klick. Ingen avancerad programmerings- eller designkompetens krävs för att använda dessa verktyg.

De är stora i storlek och långsamma att ladda

Det finns en uppfattning att blädderbara publikationer är tunga och långsamma att ladda på grund av deras interaktiva element. Men genom att justera bildkvalitet och använda smart komprimering kan filstorleken minimeras effektivt. Moderna blädderbara dokument laddas snabbt, även på enheter med begränsad bandbredd.

Inte tillgängliga för personer med funktionsnedsättning

Tillgänglighet är en kritisk aspekt för alla digitala format. Med korrekta verktyg och metoder kan blädderbara dokument göras tillgängliga. Det finns verktyg som erbjuder funktioner för att förbättra tillgängligheten, till exempel genom att tillämpa textigenkänning (OCR) för att omvandla bilder till sökbar text och möjliggöra tillägg av alternativ text för bilder. Flera leverantörer av blädderbara publikationer har jobbat med att förbättra läsargränssnittets tillgänglighet.

De är inte SEO-vänliga

Det stämmer att sökmotorer historiskt sett har haft svårt att indexera innehåll i blädderbara format. Men detta landskap har förändrats, och nu finns det verktyg som optimerar blädderbara dokument för sökmotorer genom att inkludera SEO-vänliga element som meta-titlar och beskrivningar, samt att skapa en textversion av dokumentet som är sökbar.

Interaktioner kan inte spåras

Trots tron att det är svårt att spåra hur användare interagerar med blädderbara publikationer, tillhandahåller många av de nyaste verktygen detaljerad analys och spårningsfunktioner. Dessa inkluderar data om sidvisningar, genomsnittlig lästid och klick inom dokumentet, vilket erbjuder värdefulla insikter i läsarbeteende.

I takt med att digitaliseringen fortskrider, blir efterfrågan på flexibla och engagerande format för innehållspresentation allt större. Blädderbara dokument har blivit ett populärt val för att leverera innehåll på ett estetiskt tillfredsställande sätt. Det är dock viktigt att förstå deras plats inom en bredare digital innehållsstrategi. Snarare än att vara en universallösning, fungerar blädderbara dokument bäst som ett komplement till andra digitala format som webbsidor, e-böcker och multimediapresentationer.

 

 

MagNet SelfService online tjänsten erbjuder PDF-uppladdning, konvertering och publikationslänken. Oavsett om du säljer produkter eller tjänster är en blädderbar broschyr ett enkelt, billigt och professionellt sätt att synas på webben. Du kan även erbjuda en häftigare läsupplevelse för läsaren genom att berika publikationen med interaktiva funktioner såsom online köp.

MagNet ePaper publikationerna är lätta att bläddra och navigera i, innehållet är sökbart och de är tillgängliga snabbt på webben. Du har alltid full koll på alla dina publikationer och kan fritt byta ut dem så ofta du vill.

Läs mer på adressen https://www.virtualmagnet.eu/sv/

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration