Allt du behöver veta om digitala online publikationer - Del 2/3 Så kommer du igång!

den 15 juni 2021

I denna del behandlar vi 3 kriterier som du ska ha koll på då du väljer leverantör och hur du kommer igång.

1. Molntjänst eller programapplikation?

En molntjänst är oftast mer effektiv än en programapplikation. De flesta konverteringsprogram kräver oftast nedladdning, installering, uppdateringar och tid att undersöka och lära sig användningen av programet. Det tar tid och du behöver en del IT-kunskaper.

En molnbaserad lösning är omedelbart klar att använda och har ett intuitivt webbgränssnitt som endast innehåller de viktiga saker du verkligen behöver för att göra en effektiv blädderbar publikation. Du har de senaste testade versionerna i bruk, teknisk support finns till hands om du stöter på problem. Du kan arbeta var som helst och när som helst eftersom molntjänsten inte är bunden till en enda dator.

2. Tänk framåt, välj en leverantör med en bred servicepalett

Kolla leverantörernas servicepalett. Det kan räcka med att få första online publikationen ut snabbt, men vad händer då du plötsligt behöver mer? Säg till exempel att du vill börja bädda in dina marknadsföringsvideor i dina publikationer, eller kanske integrera din webshop för direktförsäljning? Tänk framåt och kolla att din leverantör kan erbjuda mer än vad du för närvarande behöver så det finns utrymme för tillväxt och vidareutveckling.

 

3. Bevara kontrollen över ditt innehåll

Det finns en massa gratislösningar för blädderbara online-publikationer. Även seriösa företag kan frestas av den obefintliga prislappen, men vi uppmanar att överväga vad ni ger upp genom att gå denna väg. De flesta om inte alla gratislösningar kommer med en del nackdelar. De inkluderar annonser och innehåll från tredje parter i din publikation. De rekommenderar andra publikationer åt läsarna medan dina läsare bläddrar i din publikation. De begränsar hur mycket, vad eller hur länge du kan publicera. Redan att skapa materialet kräver tid och pengar. Varför skulle du då låta utomstående dra den största nyttan av ditt material?

 

I den sista delen 3/3 behandlar vi hur du kan marknadsföra din blädderbara online-publikation och generera leads.

 

MagNet e-Publishing tjänsten passar både nybörjare och erfarna utgivare

MagNet e-Publishing passar perfekt för ditt företags olika publikationer på webben och i ditt nyhetsbrev. Med modern HTML5-teknik och blixtsnabb konvertering har det aldrig varit enklare att publicera och dela online. Blädderbara publikationer känns förutom ePaper namnet som blädderbara PDF, e-tidningar, e-magasin samt med eBook och FlipBook namnen. Läs mera om tjänsten https://www.virtualmagnet.eu/sv/

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration