Digitala marknadsföringstrender 2023

den 10 januari 2023

 

Det är svårt att med säkerhet förutse specifika digitala marknadsföringstrender som kommer att dyka upp 2023, eftersom området ständigt utvecklas och nya teknologier och strategier utvecklas. Här lyfter vi fram några trender som sannolikt kommer att fortsätta eller bli mer framträdande under de kommande åren.

Personalisering

Personalisering förväntas bli ännu viktigare inom digital marknadsföring, eftersom konsumenter i allt högre grad förväntar sig personliga upplevelser och företag försöker differentiera sig på en trång marknad.

Artificiell intelligens och maskininlärning

AI och maskininlärning används redan i många aspekter av digital marknadsföring, inklusive kundsegmentering, innehållsskapande och annonsinrikting. Dessa tekniker förväntas bli ännu mer utbredda under de kommande åren, eftersom de kan hjälpa företag att automatisera och optimera olika marknadsföringsuppgifter.

Videomarknadsföring

Video fortsätter att vara ett effektivt sätt att engagera och få kontakt med publiker, och det förväntas bli en nyckelkomponent i digitala marknadsföringsstrategier under de kommande åren.

Röstsökningsoptimering

I takt mer att röstassistenter och smarta högtalare blir mer populära blir det viktigt för företag att optimera sina webbplatser och innehåll för röstsökning. Detta inkluderar att använda long-tail-sökord och skapa innehåll som är lätt att förstå när det talas högt.

Sociala medier

Sociala medier kommer att fortsätta att vara en avgörande plattform för företag att få kontakt med kunder och bygga sitt varumärke. Marknadsföringen i sociala medier kommer att fokusera mer på autentiskt och genuint engagemang, snarare än att bara marknadsföra produkter eller tjänster.

Interaktivt innehåll

Interaktivt innehåll såsom frågesporter, omröstningar och spel, kan vara ett kraftfullt sätt att engagera och behålla kunder. Räkna med att se fler företag införliva interaktivt innehåll i sina marknadsföringsstrategier under de kommande åren.

Innehållsmarknadsföring

Att tillhandahålla värdefullt, informativt innehåll till kunder kommer att förbli en viktig aspekt av digital marknadsföring. Företag kommer att behöva fokusera på att skapa högkvalitativt och relevant innehåll som resonerar med deras målgrupp.

Många kanske inte tänker på en traditionell kund- eller personaltidning som content marknadsföring när allt innehåll är så digitalt idag. Det är dock en integrerad del av marknadsföring och kommunikation och fungerar också bäst som en flerkanalig lösning.

MagNet e-Publishing gör publiceringsprocesserna för tidskrifter och broschyrer flerkanaliga, använder innehåll som skapats i PDF-format och gör det lämpligt för digitala kanaler och animerat med videor.

Testa MagNet e-Publishing tjänsten

Att göra en online-publikation är förvånansvärt enkelt! Prova gratis med din egna PDF. Din gratis MagNet-provperiod varar i sju dagar. Läs mer om MagNet e-Publishing tjänsten.

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration