Gör företagets års- och verksamhetsberättelse mer interaktiv och engagerande

den 17 januari 2024

 

Generellt sett brukar de flesta års- och verksamhetsberättelser publiceras inom de första fyra månaderna efter räkenskapsårets slut.

Att göra en års- och verksamhetsberättelse till en interaktiv online-publikation är ett utmärkt sätt att engagera läsare och framhäva viktiga aspekter av företaget. Det kan förbättra hur informationen upplevs och absorberas av läsarna. Här är en sammansatt lista med tips och exempel för att skapa en mer engagerande och interaktiv rapport.

Interaktivitet och visualisering
Omvandla data till interaktiva, klickbara diagram. Exempelvis kan en försäljningsrapport visas som ett interaktivt linjediagram där användaren kan se trender över tid.

Använd attraktiv och informativ infografik för att sammanfatta viktig information, som finansiella höjdpunkter eller hållbarhetsåtgärder.

Multimedia och storytelling
Integrera videoklipp där ledningen diskuterar årets framgångar och utmaningar, vilket lägger till en personlig touch.

Erbjud virtuella rundturer i företagets anläggningar eller kontor för att ge en bakom kulisserna-upplevelse.

Användarinteraktion
Låt läsare skapa en personlig rapport genom att välja sektioner som intresserar dem mest. Inkludera frågeformulär eller snabba undersökningar för att samla in feedback och engagera läsarna.

Tillgänglighet och användarvänlighet
Se till att publikationen är responsiv och lättläst på olika enheter, inklusive smartphones och surfplattor. Använd tydliga rubriker, korta stycken och punktlistor för att göra texten lättare att skumma igenom.

Sociala Medier och delning
Gör det enkelt för läsare att dela intressanta delar av rapporten på sociala medier.
Skapa en plattform där intressenter kan diskutera innehållet i rapporten och ställa frågor.


Att använda dessa tekniker kan göra din års- och verksamhetsberättelse mer engagerande, interaktiv och lättillgänglig för en bredare publik. Det hjälper inte bara i att informera intressenter utan också i att bygga ett starkare varumärke.

 

MagNet e-Publishing tjänsten är anpassningsbar enligt publikationernas syfte. Med vår självbetjäning skapar och uppdaterar du publikationer flexibelt och kostnadseffektivt med förutbestämda inställningar. Utöver det erbjuder vi hjälp med anpassning och produktion. Vi är alltid redo att diskutera en hurudan publikation lämpar läsarna och vilket produktionssätt som passar er bäst. Med över 15 års erfarenhet av online publicering vet vi vad som är viktigt och kan erbjuda de rätta lösningarna.


Med MagNet e-Publishing molntjänsten laddar du upp dina pdf-filer och konverterar dem till en blädderbar html5-form på några minuter. När du vill utvidga din läsarkrets och sprida dit varumärke är en online publikation en utmärkt kanal.

 

 

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration