Så ökar du antalet läsare på din online-publikation och skapar nya kontakter

den 24 mars 2023

Att marknadsföra en online-pubikation kan vara en utmaning, men det finns flera sätt att öka synligheten och locka flera läsare till din publikation. Vi har samlat ihop några tips på hur du kan markandsföra dina online publikationer.

Använd sociala medier

Dela länkar till din publikation på olika sociala medier såsom Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Ge dina följare möjligheten att dela publikationen vidare för att nå en större publik. Du kan också använda annonser på sociala medier för att nå ut till en större publik. Använd relevanta #hashtags för att nå ut till bredare publik.

Skicka nyhetsbrev

Skapa och skicka ut regelbundna nyhetsbrev till dina prenumenanter där du inkluderar länkar till dina online-publikationer. Du kan även bädda in publikationen direkt i nyhetsbrevet för att göra det enkelt för mottagarna att läsa. Detta ger dina läsare en påminnelse om att dina online-publikationer finns tillgängliga och kan också locka nya läsare.

Gör reklam i den tryckta publikationen

Om du har en tryckt publikation kan du marknadsföra din online-publikation genom att sätta till en liten reklam eller notis om den. Informera om fördelarna med online-versionen och vad läsarna kan förvänta sig. Vad de kan ladda ner, läsa, lyssna på eller se videor om.

SEO-optimera

Optimera din online publikation för sökmotorer så att just din publikation rankas högre i sökresultaten. Detta kan hjälpa till att öka trafiken till din hemsida och därmed öka även läsarantalet. Glöm inte att följa upp hur din online-publikation läses. Tillägg Google Analytics eller motsvarande för besöksstatistik.

Använd influencers

Samarbeta med influencers som är relevanta för din publikation och låt dem marknadsföra din online-publikation till sina följare.

Erbjud gratis innehåll

Erbjud gratis innehåll som guider, infografik och andra resurser som bara kan fås tillgång till via online-publikationen.

Generera leads och få nya kontakter

Konvertera dina intresserade läsare till leads och nya kontakter med hjälp av formulär. Bädda in dina existerande formulär eller skapa nya enligt behov.

Samla in offertförfrågningar, feedback, nyhetsbrevsbeställningar samt kontaktuppgifter till din marknadsföringsdatabas. Handled dina läsare genom köpvägen på det bästa möjliga sättet.

 

MagNet ePaper är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra internationellt till olika marknader. Med tjänsten kan du automatiskt publicera olika språkversioner till olika länder utan behov av att redigera webbsidor. Du kan lätt distribuera online-publikationerna till sociala medier och i nyhetsbrev. Läs och upplev ePaper online hemma, på kontoret och på resor. Läs mera på adressen https://www.virtualmagnet.eu/sv