5 saker att tänka på när man lägger till videoklipp i online publikationer

den 7 februari 2023

Det finns ett antal saker som kan vara viktiga att tänka på när man lägger till videoklipp i en online publikation.

Välj relevanta videoklipp 

Se till att videoklippen som du lägger till i katalogen är relevanta för din målgrupp och ger den information som den behöver.

Gör videoklippen lättillgängliga 

Se till att videoklippen är lätt att hitta och spela upp i katalogen. Du kan till exempel använda tydliga och beskrivande rubriker och länkar för att hjälpa användare att hitta videoklippen.

Använd undertexter

Undertexter gör videoklippen lättare att förstå för personer med hörselnedsättning, men de är också bra för personer som inte kan höra ljudet på grund av exempelvis buller i omgivningen.

Använd alt-text 

Alt-text är en kort beskrivning av bilder och andra visuella element i videoklippet. Alt-text är viktigt för personer med synnedsättning som använder skärmläsare för att få information om innehållet i videoklippet.

Gör videoklippen tillgängliga för olika enheter 

Se till att videoklippen är tillgängliga för olika enheter, till exempel smartphones och surfplattor, så att alla kan spela upp dem.

Genom att följa dessa riktlinjer kan man skapa online publikationer med videoklipp som är lätta att använda och tillgängliga för så många människor som möjligt, oavsett om de har funktionshinder eller inte.

Med MagNet e-Publishing tjänsten är det du som bestämmer

MagNet e-Publishing tjänsten är anpassningsbar enligt publikationernas syfte. Med vår självbetjäning skapar och uppdaterar du publikationer flexibelt och kostnadseffektivt med förutbestämda inställningar. Utöver det erbjuder vi hjälp med anpassning och produktion. Vi är alltid redo att diskutera en hurudan publikation lämpar läsarna och vilket produktionssätt som passar er bäst. Med över 15 års erfarenhet av online publicering vet vi vad som är viktigt och kan erbjuda de rätta lösningarna.


Med MagNet e-Publishing molntjänsten laddar du upp dina pdf-filer och konverterar dem till en blädderbar html5-form på några minuter. När du vill utvidga din läsarkrets och sprida dit varumärke är en online publikation en utmärkt kanal.

Att göra en online-publikation är förvånansvärt enkelt! Prova gratis med din egna PDF. Din gratis testpublikation är i kraft i sju dagar.

 

Author Marianne Vainio

Marketing and Administration